Elipsasti plasticni rezervoari su vertikalni rezervoari koji se zbog svog oblika i dimenzije lakše mogu uklapiti u ograničen prostor predviđen za rezervoar. Najčešće se koriste u domaćinstvima, za skladištenje pijaće vode ili kišnice. Mogu se koristiti i za naftu, ulja i hemikalije. Proizvode se od polietilena visoke gustine (HDPE), tehnologijom spiralnog namotavanja, i imaju sve osobine standardnih vertikalnih i horizontalnih rezervoara. Otporni su na mehaničke udarce, habanje, koroziju, UV zračenje, termootporni su u opsegu temperatura od -30°C do +60°C. Neporozni su, fiziološki su inertni i bez mirisa su, otporni na hemikalije, laki za transport, rukovanje i održavanje.

Elipsasti plastični rezervoari za uštedu prostora

Najčešće se Izrađuju opremljeni sa pokazivačem nivoa i priključcima koji omogućavaju povezivanje više rezervoara ili njihovu ugradnji u određeni sistem cevovoda.
Standardne dimenzije u kojima se proizvode odgovaraju svim zahtevima naših klijenata.
Elipsasti plastični rezervoari se mogu ugraditi nadzemno i podzemno, kao i klasični vertikalni i horizontalni rezervoari.
Elipsasti rezervoari ispunjavaju sve uslove za bezbednu upotrebu i u skladu su sa propisima za očuvanje životne sredine.
Maksimalno iskorišćenje prostora na mestu postavke rezervoara je glavni razlog zašto se naši kupcu odlučuju za elipsaste rezervoare. Njihov elipsasti oblik omogućava unos rezervoara u objekat kroz vrata ili prozore kroz koja ne bi mogao proći standardni vertikalni rezervoar iste zapremine.

Dugovečnost elipsastih plastičnih rezervoara od preko 50 godina. Jednostavno održavanje i ušteda prostora gde se montira, ih svakako ih čini najekonomičnijim rešenjem bez konkurencije.