Pravougaone plastične kade proizvodimo od ravnih ploča polietilena visoke gustine (HDPE) i polipropilena (PP). Zavarivanjem ravnih ploča plastike dobija se višenamenska pravougaona kada različitih dimenzija, u skladu sa porudžbinom kupca.

Upotreba plastičnih pravougaonih kada

Karakteristike plastičnih kada omogućavaju njihovu široku upotrebu kao:

  • plasticne kade za galvanizaciju, fosfatizaciju
  • kade od plastike za skladištenje različitih hemikalija, agresivnih fliuda i kiselina
  • kade za cinkovanje, hromiranje, niklovanje
  • za fermentaciju
  • kade za zaštitu od curenja sadržaja iz originalnog pakovanja
  • pravougaone kade za prihvat izlivene opasne materije

Pravougaone kade su otporne na agresivne fluide i različite hemikalije, nepropusne su, otporne na UV zračenje, termootpornost im se kreće u opsegu od -30°C do +60°C.
U zavisnosti od potrebe mogu biti otvorene (bez poklopca) ili zatvorene (sa poklopcem).
Uglavnom se koriste kao nepokretne, samostalne konstrukcije, ali se mogu koristiti i za transport.
Tokom perioda eksploatacije, i do preko 50 godina, ne menjaju svoje karakteristike, što ih čini apsolutno pouzdanim i bezbednim za upotrebu.

Dodatna sigurnost kod pravougaonih plastičnih kada može se izvesti dodavanjem metalnog ojačanja koje se plastificira ukoliko je predviđen kontakt sa agresivnim hemikalijama.
Pravougaone plastične kade se mogu opremiti i različitim standardnim i nestandarnim priključcima, ventilima, nivokazima, pumpama, komorama, u skladu sa njihovom namenom.

Ekonomičnost i praktičnost prvaougaonih kada naši klijenti vide ne samo u dugom periodu eksploatacije, gde održavanje nije posebno zahtevno, već i u lakoj promeni namene kade. Zahvaljujući glatkoj i neporoznoj strukturi materijala, kada se nakon čišćenja može upotrebljavati i u bilo koju drugu svrhu.
Prilikom poručivanja pravougaonih kada naš stručni tim će sagledati vaše potrebe i želje i definisati optimalno rešenje za vaš. Potrebno je samo da nas kontaktirate ili najavite vaš dolazak.