Pontoni i burad za marine i dokove

Detal doo proizvodi pontone koji se koriste za marine i dokove, a takva pristaništa imaju velike prednosti u odnosu na ostale materijale. Do sada su se koristila metalna burad, ali Detal doo ima i plastičnu burad za splavove, marine i dokove.

Plastični pontoni za pristaništa, dokove i marine

Došli smo do podloge za pontone i marine koja se izrađuje od plastike. Generalno je jeftinije od ostalih materijala, a instalacija je prilično jednostavna.

Dobro prilagođen dubokim vodama ili mračnim dnima, ovaj tip pristaništa ne zahteva mnogo na potpornoj konstrukciji i može se učvrstiti isključivo do obale, što znači da uopšte nema kontakta sa dnom.

Plutajući plastični dokovi i marine takođe su dobar izbor za ljude na akumulacijskim jezerima sa fluktuirajućim dubinama ili na prometnim vodenim putovima koje su često izloženi velikim talasima. Budući da pristanište lebdi iznad vode, količina bočnog boka (razmak između pristaništa i vode) ostaje konstantan – što znači da vaše pristanište neće završiti pod vodom ili preplavljeno vodom. Ovo pristanište je takođe posebno privlačno za ljude koji žele da minimiziraju uticaj na životnu sredinu koje imaju plastični pontoni za marine i dokove na vodu gde su postavljeni.

Stabilnost plastičnih pontona

Ono što vas najviše brine a vezano je za naše plastične plutajuće dokove je stabilnost. Međutim, ako se i pojavi nestabilnost je često rezultat uobičajenih grešaka u instalaciji. Takođe, ako se odlučite za plivajući pristanište, imajte na umu da su ploče za popločavanje dokova i pristaništa preporučuje minimalnu veličinu širine 1,8 m i dužine 6 metara – šira je stabilnija. Napredne tehnologije proizvodnje rezervoara takođe vam mogu pomoći da se proizvedu pontoni za marine po tačni veličinama koje su vama potrebne.

Iz iskustva naših korisnika, mnogi  smatraju da za plutajuće dokove bolje kada se čuvaju u vodi tokom cele godine, ali ako postoji pomeranje leda možete ih ukloniti sezonski.

Kontaktirajte nas za sve potrebne informacije vezane za plastične pontone za splavove, marine, dokove i pristaništa. Napravićemo ih po merama koje su Vam potrebne.