Podzemni rezervoari – cisterne za vodu

Podzemni rezervoari za vodu koriste se za podzemno skladištenje pitke vode, otpadnih voda i za sakupljanje kišnice. Bez obzira da li ga nazivate rezervoarom vode ili cisternom za vodu, sve dok skladištite vodu pod zemljom, to su rezervoari za vas. Rebrasti dizajn rezervoara za cisterne sa vodom omogućava da se zakopa pod zemljom, podržavajući okolno tlo. Vožnja preko ili postavljanje trotoara preko zakopane cisterne sa vodom nije dozvoljeno i to poništava garanciju. Plastične podzemne cisterne (cisterne za vodu) su odlična alternativa betonskim cisternama.

Najčešća pitanja o podzemnim rezervoarima za skladištenje vode (cisterne za vodu)

Mogu li da postavim podzemni rezervoar za vodu ispod kolnika?
Ne, postavljanje rezervoara za vodu (cisterna) ispod prilazne stanice nije dozvoljeno i poništava garanciju. Nemojte locirati rezervoare ispod prilaznih puteva ili na putu teških ili saobraćajnih vozila.

Da li se preporučuje smeša peska / šljunka za posteljinu / zatrpavanje?
Da, preporučuje se mešavina peska i šljunka.

Zašto se preporučuje punjenje rezervoara vodom jer se zemlja ponovo puni prilikom sahranjivanja rezervoara (cisterne)?
Punjenje rezervoara (cisterne) vodom dok se punjenje izjednačava sa pritiskom između spoljašnje i unutrašnje strane rezervoara, čime se minimizira svako izobličenje ili pomeranje rezervoara (cisterne).

Da li mogu da koristim rezervoar podzemne vode (cisternu) iznad zemlje?
Podzemni rezervoari za vodu (podzemne cisterne) dizajnirani su samo za upotrebu ispod zemlje. Upotreba rezervoara nad zemljom može dovesti do deformacije rezervoara. Mnogo je isplativije koristiti nadzemni rezervoar za odlaganje koji je posebno dizajniran za nadzemnu upotrebu i primenu.

Da li podzemni rezervoari za vodu (cisterne) mogu da skladište svežu pitku vodu?
Da, mi pravimo rezervoare od orginalne sirovine i imamo sve ateste i sertifikate, sigurna pitka voda se može čuvati u podzemnim cisternama (rezervoarima).

Kako pristupite podzemnim rezervoarima za vodu (podzemnoj cisterni za vodu)?
Svaki ispod rezervoara za podzemnu vodu (cisterna) isporučuje se sa otvorom za pristup šahtu. Pored toga, uzlazni otvori se mogu dodati na vrh rezervoara koji pružaju pristup zemlji. Bez dizala, morali biste iskopati tlo iznad kanala za pristup.

Da li se mogu međusobno povezati?
Da, podzemne cisterne (rezervoari za vodu) mogu se povezati jedna s drugom. To se obično vrši dodavanjem pregrade na dnu svakog rezervoara.